Strict Standards: Redefining already defined constructor for class bbdb in /home/themes/public_html/forums/bb-includes/db-mysql.php on line 12

Strict Standards: Declaration of BB_Walker_Blank::start_lvl() should be compatible with BB_Walker::start_lvl($output) in /home/themes/public_html/forums/bb-includes/classes.php on line 1127

Strict Standards: Declaration of BB_Walker_Blank::end_lvl() should be compatible with BB_Walker::end_lvl($output) in /home/themes/public_html/forums/bb-includes/classes.php on line 1127

Strict Standards: Declaration of BB_Walker_Blank::start_el() should be compatible with BB_Walker::start_el($output) in /home/themes/public_html/forums/bb-includes/classes.php on line 1127

Strict Standards: Declaration of BB_Walker_Blank::end_el() should be compatible with BB_Walker::end_el($output) in /home/themes/public_html/forums/bb-includes/classes.php on line 1127

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/themes/public_html/forums/bb-includes/db-mysql.php:12) in /home/themes/public_html/forums/my-templates/kakumei-variant/rss2.php on line 1
ThemeShaper Forums: Forum: Acamas - Recent Posts http://forums.themeshaper.com/ Help In Shaping WordPress Themes en Thu, 28 May 2015 20:01:38 +0000 jencc on "white outline on homepage" http://forums.themeshaper.com/topic/white-outline-on-homepage#post-27475 Tue, 10 Jul 2012 21:21:32 +0000 jencc 27475@http://forums.themeshaper.com/ <p>Thank you! You are a magician! It just disappeared, and made me breathe easier. Have a wonderful day.</p> <p>Jen </p> ScottNix on "white outline on homepage" http://forums.themeshaper.com/topic/white-outline-on-homepage#post-27471 Tue, 10 Jul 2012 16:22:22 +0000 ScottNix 27471@http://forums.themeshaper.com/ <p>Just a heads up, the forums have moved to <a href="http://thematictheme.com/forums/" rel="nofollow">http://thematictheme.com/forums/</a></p> <p>The problem you have is a an inheritance issue which I don't even want to attempt to explain (because I probably can't do it eloquently). </p> <p>Adding </p> <pre><code>.home #content .aside { border: none; }</code></pre> <p>to your variant file will fix it, just make sure to add it below the "#content .aside" unless you aren't using the borders on any asides, then you can just add the border: none; to there instead. </p> jencc on "white outline on homepage" http://forums.themeshaper.com/topic/white-outline-on-homepage#post-27469 Tue, 10 Jul 2012 06:25:41 +0000 jencc 27469@http://forums.themeshaper.com/ <p>Can anyone help me identify where I can fix an outline that is appearing on the home page of this site:</p> <p><a href="http://www.greatfeelingfoods.com" rel="nofollow">http://www.greatfeelingfoods.com</a></p> <p>It appears to be outlining the Blog or posts heading, but I have tried modifying everything I can think of and nothing makes it disappear. Help!</p> <p>Jen </p> helgatheviking on "audio next to front page post titles" http://forums.themeshaper.com/topic/audio-next-to-front-page-post-titles#post-24713 Sat, 07 Jan 2012 14:50:51 +0000 helgatheviking 24713@http://forums.themeshaper.com/ <p>yes it is possible. you can add anything you want just about anywhere you want. sounds like you will want to filter the post titles. </p> <p>this type of questions gets asked over and over, so i will refer you to my general explanation of how filters (and hooks) work</p> <p><a href="http://forums.themeshaper.com/topic/need-help-understanding-actions-vs-filters-and-changing-post-meta-and-utility#post-22638" rel="nofollow">http://forums.themeshaper.com/topic/need-help-understanding-actions-vs-filters-and-changing-post-meta-and-utility#post-22638</a> </p> Desperaudio on "audio next to front page post titles" http://forums.themeshaper.com/topic/audio-next-to-front-page-post-titles#post-24702 Fri, 06 Jan 2012 19:35:26 +0000 Desperaudio 24702@http://forums.themeshaper.com/ <p>My posts each contain text and a single audio file (mp3). Is it possible to make the HTML5 audio player show up on the front page, next to each post title?</p> <p>Thanks. </p> helgatheviking on "acamas home page loop" http://forums.themeshaper.com/topic/acamas-home-page-loop#post-24430 Tue, 20 Dec 2011 20:18:51 +0000 helgatheviking 24430@http://forums.themeshaper.com/ <p>boo yeah, i'm a mod. don't think i can delete a user, but see ya spam post. </p> hierophant on "acamas home page loop" http://forums.themeshaper.com/topic/acamas-home-page-loop#post-24429 Tue, 20 Dec 2011 19:24:36 +0000 hierophant 24429@http://forums.themeshaper.com/ <p>maybe the 'simply exclude' plug in will do the trick. </p> helgatheviking on "acamas home page loop" http://forums.themeshaper.com/topic/acamas-home-page-loop#post-24397 Tue, 20 Dec 2011 05:04:08 +0000 helgatheviking 24397@http://forums.themeshaper.com/ <p>i asked ian to make me a mod. hopefully he'll do it tomorrow. </p> sfrangos on "acamas home page loop" http://forums.themeshaper.com/topic/acamas-home-page-loop#post-24394 Mon, 19 Dec 2011 23:28:16 +0000 sfrangos 24394@http://forums.themeshaper.com/ <p>Will a moderator please DELETE "latnemele" for Spam? Thanks. </p> hierophant on "How to remove "comment" box from Pages" http://forums.themeshaper.com/topic/how-to-remove-comment-box-from-pages#post-24021 Thu, 01 Dec 2011 04:21:04 +0000 hierophant 24021@http://forums.themeshaper.com/ <p>OK I got it. <a href="http://wordpress.org/support/topic/remove-comment-field-for-selected-pages" rel="nofollow">http://wordpress.org/support/topic/remove-comment-field-for-selected-pages</a> </p> hierophant on "How to remove "comment" box from Pages" http://forums.themeshaper.com/topic/how-to-remove-comment-box-from-pages#post-24008 Wed, 30 Nov 2011 08:35:33 +0000 hierophant 24008@http://forums.themeshaper.com/ <p>I could not locate any reference to this in the acamas forum posts.</p> <p>Title pretty much sums up what I wish to achieve. </p> <p>I suppose it will mean editing one of the files? Or perhaps adding something to the 'Variants" file.</p> <p>Thanks. </p> Chris on "License for Acamas" http://forums.themeshaper.com/topic/license-for-acamas#post-22232 Fri, 08 Jul 2011 12:01:58 +0000 Chris 22232@http://forums.themeshaper.com/ <p>It's GPL 2.</p> <p>Chris </p> huyz on "License for Acamas" http://forums.themeshaper.com/topic/license-for-acamas#post-22173 Wed, 06 Jul 2011 13:23:51 +0000 huyz 22173@http://forums.themeshaper.com/ <p>What is the license for Acamas, the Thematic child theme?</p> <p>I see that one point it was premium but now it's free, right?</p> <p>I'd like to release some of my modifications to the public, so I'd like to know what open source license to use. </p> huyz on "Acamas Variant CSS code doesn't work in multisite" http://forums.themeshaper.com/topic/acamas-variant-css-code-doesnt-work-in-multisite#post-22042 Sun, 26 Jun 2011 14:11:41 +0000 huyz 22042@http://forums.themeshaper.com/ <p>I'm using Acamas 1.0.2 in WordPress 3.0.5 running as multisite.</p> <p>The problem with multisite is that any customization of the theme must be blog-specific -- otherwise, dropping in acamas-variant will affect all blogs which have the acamas theme selected. So the code can't look for <code>acamas-variant/</code> in the shared <code>wp-content/</code> directory.</p> <p>As a workaround, since in my setup I always copy any theme that I want to customize for one blog (so that the untouched original theme is still available for other blogs to select), I chose to make the code look for <code>acamas-variant/</code> inside the theme's directory itself.</p> <p>So I changed <code>acamas_variantcss()</code> to have:<br /> <pre><code>$variantcss_path = dirname( __FILE__ ) . &#39;/acamas-variant/variant.css&#39;; if (file_exists($variantcss_path)) { ?&gt; &lt;!-- Custom CSS --&gt; &lt;link rel=&quot;stylesheet&quot; type=&quot;text/css&quot; href=&quot;&lt;?php echo dirname( get_bloginfo(&#39;stylesheet_url&#39;) ) ?&gt;/acamas-variant/variant.css&quot; /&gt; &lt;?php }</code></pre> <p>By the way, in the original code for that function, I don't know the difference between checking for <code>variantcss_path</code> and <code>variantcss_url</code>: unless I can't read properly, the CSS link that is output is the same for both anyway. I don't know if that's intended or not. </p> huyz on "Acamas options" http://forums.themeshaper.com/topic/acamas-options#post-22041 Sun, 26 Jun 2011 13:52:37 +0000 huyz 22041@http://forums.themeshaper.com/ <p>You may be suffering from the same problem I was.<br /> So check out <a href="http://forums.themeshaper.com/topic/acamas-options-menu-is-missing" rel="nofollow">http://forums.themeshaper.com/topic/acamas-options-menu-is-missing</a> </p> huyz on ""Acamas Options" menu is missing (+ workaround)" http://forums.themeshaper.com/topic/acamas-options-menu-is-missing#post-22040 Sun, 26 Jun 2011 13:51:45 +0000 huyz 22040@http://forums.themeshaper.com/ <p>When I installed Acamas 1.0.2 on WordPress 3.0.5 running as a multisite, there was no "Acamas Options" menu to set the Featured Category. This pretty much broke the theme as Acamas won't run properly without this setting.</p> <p>I had to change this line in <code>functions.php</code>:<br /> <code>add_theme_page($childthemename.&quot; Options&quot;, &quot;$childthemename Options&quot;, &#39;edit_themes&#39;, basename(__FILE__), &#39;childtheme_admin&#39;);</code><br /> to<br /> <code>add_theme_page($childthemename.&quot; Options&quot;, &quot;$childthemename Options&quot;, &#39;edit_theme_options&#39;, basename(__FILE__), &#39;childtheme_admin&#39;);</code></p> <p>I don't know what the difference between edit_themes and edit_theme_options is, but maybe this has to do with multisite. </p> ScottNix on "acamas problems after upgrade" http://forums.themeshaper.com/topic/acamas-problems-after-upgrade#post-20797 Sat, 23 Apr 2011 20:14:01 +0000 ScottNix 20797@http://forums.themeshaper.com/ <p>Check the CSS (line 280) on style.css, looks like it is set to display none.</p> <p><code><br /> .home .entry-content, .home .entry-meta, .home .entry-utility {<br /> display: none;<br /> }<br /> </code></p> <p>That is the culprit, however not sure why a WP upgrade would cause that. </p> hmbullet on "acamas problems after upgrade" http://forums.themeshaper.com/topic/acamas-problems-after-upgrade#post-20793 Sat, 23 Apr 2011 16:57:47 +0000 hmbullet 20793@http://forums.themeshaper.com/ <p>I am using Acamas 1.0.2 and recently upgraded to Wordpress 3.1.1. When I upgraded the posts directly below the header disappeared. When I post new posts the title of my post no longer shows up below the header. The new post shows up in latest features and the older article moves to the archive section in the header, but directly below the header to the left of the primary aside and secondary aside there is just white space. If I write something very brief it shows up below, but all of my long articles no longer go to that area. I just did a Test Post with very little information and it ended up below the header. Is this a setting issue? Does anyone know why this changed with the update?</p> <p>update: So if I don't select a category the post goes below the header but not in the latest feature section. If I assign categories to my post it goes into the feature section but not below the latest feature header it did not do this before my upgrade to the latest version of Wordpress. I would like all of my posts to show up directly below the header like they did. If anyone has any info on this I would appreciate it </p> helgatheviking on "Disabling automatic em dashes in Acamas?" http://forums.themeshaper.com/topic/disabling-automatic-em-dashes-in-acamas#post-20488 Tue, 12 Apr 2011 07:35:01 +0000 helgatheviking 20488@http://forums.themeshaper.com/ <p>eeek... hacking at core. but i guess there was no other way? just remember that you will lose this the next time you update WP. don't forget to mark as resolved. </p> ilford on "Disabling automatic em dashes in Acamas?" http://forums.themeshaper.com/topic/disabling-automatic-em-dashes-in-acamas#post-20469 Tue, 12 Apr 2011 00:13:03 +0000 ilford 20469@http://forums.themeshaper.com/ <p>hi helga, </p> <p>thank you for the pointer! I actually changed a line in wp-includes/formatting.php </p> <p>$static_characters = array_merge(array('---', ' -- ', '--', '-', 'xn&#8211;', '...', '<code></code>', '\'\'', ' (tm)'), $cockney);<br /> to</p> <p>$static_characters = array_merge(array('---', ' -- ', '--', 'xn&#8211;', '...', '<code></code>', '\'\'', ' (tm)'), $cockney); </p> helgatheviking on "Disabling automatic em dashes in Acamas?" http://forums.themeshaper.com/topic/disabling-automatic-em-dashes-in-acamas#post-20369 Thu, 07 Apr 2011 09:25:19 +0000 helgatheviking 20369@http://forums.themeshaper.com/ <p>from a quick google search i think it is default WP behavior and not Acamas/thematic specific </p> <p><a href="http://www.google.com/search?sourceid=chrome&#38;ie=UTF-8&#38;q=wordpress+automatically+uses+em+dashes" rel="nofollow">http://www.google.com/search?sourceid=chrome&#38;ie=UTF-8&#38;q=wordpress+automatically+uses+em+dashes</a></p> <p>the first result explains things pretty well. the 3rd result points to an old WP support post- which led me to dig around in the wp-includes/formatting.php file. there appears to be a no_texturize_tags filter that <em>might</em> be useful. </p> ilford on "Disabling automatic em dashes in Acamas?" http://forums.themeshaper.com/topic/disabling-automatic-em-dashes-in-acamas#post-20355 Wed, 06 Apr 2011 22:38:01 +0000 ilford 20355@http://forums.themeshaper.com/ <p>Hi,</p> <p>I've been using the Acamas theme for the internal blog at my company (the blog is hosted on an internal server so I can't provide a link).</p> <p>My issue: apparently Acamas automatically converts normal dashes to em dashes. This causes trouble because we post paths to files (ie C:/MyDocuments/2011 - Folder). </p> <p>How can I disable Acamas from automatically using em dashes? </p> <p>As a fan of typography this is painful but necessary.</p> <p><a href="http://imgur.com/rSFf3" rel="nofollow">http://imgur.com/rSFf3</a> </p> helgatheviking on "Two questions: Acamas theme" http://forums.themeshaper.com/topic/two-questions-acamas-theme#post-20332 Wed, 06 Apr 2011 06:45:52 +0000 helgatheviking 20332@http://forums.themeshaper.com/ <p>1. of course it is possible, but 1. i don't have acamas and 2. your question is vague and doesn't show any code for me to critique.</p> <p>2. premiumpixels is gorgeous. please use something like chrome's developer tools or <a href="http://getfirebug.com" rel="nofollow">http://getfirebug.com</a> to look at how he is achieving that. first you are going to need to re-create the markup... which could be difficult. </p> <pre><code>&lt;li&gt;&lt;a&gt;&lt;span&gt;Home&lt;/span&gt;&lt;/a&gt;&lt;/li&gt;</code></pre> <p>notice that he has an extra span. this is important b/c the triangle is on the a element and the underline is on the span. you could either do a hard-coded menu OR you'd need to create a custom walker. see my post on menus:</p> <p><a href="http://forums.themeshaper.com/topic/thematic-menus-demystified-1" rel="nofollow">http://forums.themeshaper.com/topic/thematic-menus-demystified-1</a> </p> Queequeg on "Two questions: Acamas theme" http://forums.themeshaper.com/topic/two-questions-acamas-theme#post-20303 Tue, 05 Apr 2011 10:28:27 +0000 Queequeg 20303@http://forums.themeshaper.com/ <p>Hi!</p> <p>My question is in two parts:</p> <p>1. I'm looking for a different way to display feature posts, as I do not have many of them. Is there an easy way I could replace the entire 'feature' section (that would show on the home page only) with a slider? Or, perhaps style the section so it displays 3-4 thumbnails horizontally that link to each feature post?</p> <p>2. I will admit, I am terrible when it comes to CSS sometimes, and this is one of those times. I have the Acamas theme installed, and would love to style the menu so it looks similar to the one used in the current version of <a href="http://premiumpixels.com" rel="nofollow">http://premiumpixels.com</a> -- see how there is the little triangle image &#38; black border underneath the current page?</p> <p>I'd love some help... and I apologize for asking what may possibly be such a simple question. I have been sitting here trying various methods, and I just can't figure it out. Thanks. </p> amoore on "acamas home page loop" http://forums.themeshaper.com/topic/acamas-home-page-loop#post-19538 Sun, 06 Mar 2011 15:50:01 +0000 amoore 19538@http://forums.themeshaper.com/ <p>Hoping someone can help - </p> <p>Just noticed that, since the 3.1 wordpress update, the home page loop on the acamas site is not excluding the featured category anymore. </p> <p>I'm not sure what is solving the issue. Any ideas on how to solve this?</p> <p>The site is:<br /> <a href="http://nightsatghettoshul.com/" rel="nofollow">http://nightsatghettoshul.com/</a></p> <p>Thank you!<br /> Avia </p> edb on "how to add ShareThis plugin to post meta data line at top of post" http://forums.themeshaper.com/topic/how-to-add-sharethis-plugin-to-post-meta-data-line-at-top-of-post#post-18075 Mon, 03 Jan 2011 13:43:33 +0000 edb 18075@http://forums.themeshaper.com/ <p>Hello,</p> <p>I am relatively new to wordpress and php coding. I recently discovered the wonderful thematic wp theme, and am currently using the acamas child theme for my site. I have found the customization to be very convenient and easy to use.</p> <p>However, I have recently added the ShareThis plugin, which does not show up in the widgets panel. Instead, it has the option to automatically add the link button to the end of the post. Is there any way to also add it to the beginning of the post, at the end of the post meta data author and date line? Also, the ShareThis link button appears in the latest featured post box on the homepage, which i do not want. is there any way to remove it from that page only? I have tried looking up solutions online, which involve hacking into the acamas functions.php file, but have not had any success.</p> <p>thanks in advance for your help! </p> akexfregon on "Acamas: Header image, blog title and image thumbnails" http://forums.themeshaper.com/topic/acamas-header-image-blog-title-and-image-thumbnails#post-17888 Wed, 22 Dec 2010 04:21:38 +0000 akexfregon 17888@http://forums.themeshaper.com/ <p>Hi,</p> <p>I also want to include a picture in the featured post section of my front page. I've added the code above into my functions.php file, but I don't understand exactly how it works. Can someone help me with this? </p> akexfregon on "Adding excerpts to post titles on home page" http://forums.themeshaper.com/topic/adding-excerpts-to-post-titles-on-home-page#post-17869 Tue, 21 Dec 2010 10:33:58 +0000 akexfregon 17869@http://forums.themeshaper.com/ <p>Can this be done by changing some of the CSS? Or does it require complicated coding ... </p> akexfregon on "Acamas variant.css file not visible in WordPress" http://forums.themeshaper.com/topic/acamas-variantcss-file-not-visible-in-wordpress#post-17853 Mon, 20 Dec 2010 12:52:46 +0000 akexfregon 17853@http://forums.themeshaper.com/ <p>Hi,</p> <p>I have just uploaded the acamas-varianr folder to my wp-content folder, but when I go to Appearance&gt;Editor in my WordPress dashboard I can't see the variant.css file there to edit ... Am I doing something wrong? Or can I just edit the other CSS files now instead? </p> maja62 on "Avatar is distorted after installing Acamas theme" http://forums.themeshaper.com/topic/avatar-is-distorted-after-installing-acamas-theme#post-17648 Thu, 09 Dec 2010 16:18:25 +0000 maja62 17648@http://forums.themeshaper.com/ <p>Thanks for responding. I am thinking this is a IE8 issue, since you report Safari views ok, and FoxFire is shows the avatar correctly. </p>