Strict Standards: Redefining already defined constructor for class bbdb in /home/themes/public_html/forums/bb-includes/db-mysql.php on line 12

Strict Standards: Declaration of BB_Walker_Blank::start_lvl() should be compatible with BB_Walker::start_lvl($output) in /home/themes/public_html/forums/bb-includes/classes.php on line 1127

Strict Standards: Declaration of BB_Walker_Blank::end_lvl() should be compatible with BB_Walker::end_lvl($output) in /home/themes/public_html/forums/bb-includes/classes.php on line 1127

Strict Standards: Declaration of BB_Walker_Blank::start_el() should be compatible with BB_Walker::start_el($output) in /home/themes/public_html/forums/bb-includes/classes.php on line 1127

Strict Standards: Declaration of BB_Walker_Blank::end_el() should be compatible with BB_Walker::end_el($output) in /home/themes/public_html/forums/bb-includes/classes.php on line 1127

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/themes/public_html/forums/bb-includes/db-mysql.php:12) in /home/themes/public_html/forums/my-templates/kakumei-variant/rss2.php on line 1
ThemeShaper Forums Tag: page http://forums.themeshaper.com/ Help In Shaping WordPress Themes en Thu, 28 May 2015 19:50:42 +0000 d_rec on "Where is my Front Page content coming from?" http://forums.themeshaper.com/topic/where-is-my-front-page-content-coming-from#post-27163 Sun, 27 May 2012 09:14:05 +0000 d_rec 27163@http://forums.themeshaper.com/ <p>I've borrowed half of this page for my current site and have used this bit of code to generate the "Who Is" section. Is there a better way to do this(it works, it's automatically generated and saves having to edit files if I want to recycle this bit of code)<br /> <pre><code>&lt;div id=&quot;front-block-1&quot; class=&quot;front-block block&quot;&gt; &lt;h3&gt;Who&#39;s &lt;?php bloginfo(&#39;name&#39;) ?&gt;?&lt;/h3&gt; &lt;?php $user_info = get_userdata(1); $gravatar_email = $user_info-&gt;user_email; echo get_avatar($gravatar_email, &#39;84&#39;); ?&gt; &lt;p&gt;&lt;?php $args=array( &#39;post_type&#39; =&gt;&#39;page&#39;, &#39;post__in&#39; =&gt; array(7), ); $page_query = new WP_Query($args); ?&gt; &lt;?php while ($page_query-&gt;have_posts()) : $page_query-&gt;the_post(); ?&gt; &lt;p&gt;&lt;?php the_excerpt(); ?&gt;&lt;/p&gt; &lt;?php endwhile; ?&gt;&lt;p&gt;&lt;a href=&quot;&lt;?php echo get_option(&#39;home&#39;) ?&gt;/about/&quot; rel=&quot;nofollow&quot;&gt;Read more at my about page&lt;/a&gt;&lt;/p&gt; &lt;/div&gt;&lt;!-- #front-block-1 .front-block .block--&gt;</code></pre> nervous on "Problem: Page Template dropdown not showing" http://forums.themeshaper.com/topic/problem-page-template-dropdown-not-showing#post-27094 Wed, 23 May 2012 09:47:39 +0000 nervous 27094@http://forums.themeshaper.com/ <p>Okay I looked into this and somehow effectively running the thematic-child theme while having Twenty-Eleven chosen as the theme in Dashboard-&gt; Appearance. Not sure how this happened but I suspect it has to do with having multiple Wordpress sites installed (I had Twenty Eleven running on another). </p> nervous on "Problem: Page Template dropdown not showing" http://forums.themeshaper.com/topic/problem-page-template-dropdown-not-showing#post-27093 Wed, 23 May 2012 09:19:19 +0000 nervous 27093@http://forums.themeshaper.com/ <p>Hello I am running a child theme in thematic and try to get a custom page template for a blog page. When a go to create a page (or an old page) there is no dropdown of page templates. </p> <p>I have placed the template file called blog.php in the thematic-child folder with the php: <code>/* Template Name: Blog */</code> above the <code>get_header</code> call. I noticed this conflicted with template-page-fullwidth.php template name but realised I was not seeing any template options when creating a page. Anyone had this problem or know where I can look? </p> ScottNix on "Where is my Front Page content coming from?" http://forums.themeshaper.com/topic/where-is-my-front-page-content-coming-from#post-26525 Sat, 21 Apr 2012 23:22:57 +0000 ScottNix 26525@http://forums.themeshaper.com/ <p>Oh, and the rest of the text is actually on the front-page.php file itself if you weren't talking about the rotating sliders. </p> ScottNix on "Where is my Front Page content coming from?" http://forums.themeshaper.com/topic/where-is-my-front-page-content-coming-from#post-26524 Sat, 21 Apr 2012 23:19:13 +0000 ScottNix 26524@http://forums.themeshaper.com/ <p>The front-page.php pulls the content from the includes files.</p> <p>Check in the folder /includes/feature-front-1.php &#38; feature-front-2.php.</p> <p>By default it will rotate between them. </p> zachgodwin on "Where is my Front Page content coming from?" http://forums.themeshaper.com/topic/where-is-my-front-page-content-coming-from#post-26522 Sat, 21 Apr 2012 20:24:15 +0000 zachgodwin 26522@http://forums.themeshaper.com/ <p>I recently set up a Thematic Site using the Thematic Feature Site child theme. I created a home page using the Front Page template. Simply put, there is content on the page, but I have no idea where it is pulling from. It's not on the Edit Page, it's not a widget, and it's not a blog post. I imagine I must be overlooking something simple, but I have no idea what it is. My site can be found at zgcreative.com/wordpress-sandbox/chicago. I feel silly for even having to ask this, but I really cannot figure out where this content is being generated or how to change it. Anything I do on the Edit Page doesn't show up. Thanks for your help! </p> andycheeseman on "'Edit' link on bottom of Pages" http://forums.themeshaper.com/topic/edit-link-on-bottom-of-pages#post-25649 Sun, 26 Feb 2012 01:23:30 +0000 andycheeseman 25649@http://forums.themeshaper.com/ <p>Thanks. </p> helgatheviking on "'Edit' link on bottom of Pages" http://forums.themeshaper.com/topic/edit-link-on-bottom-of-pages#post-25648 Sun, 26 Feb 2012 00:53:20 +0000 helgatheviking 25648@http://forums.themeshaper.com/ <p>yes you could duplicate page.php if you are desperate to remove it. as fwunder said, it doesn't appear if you aren't logged in. </p> <p>digging into the wordpress codex (since this isn't a thematic function)</p> <p>it appears you might be able to wipe it out with</p> <pre><code>function kia_kill_edit_link(){ //sound of one hand clapping } add_filter(&#39;get_edit_post_link&#39;,&#39;kia_kill_edit_link&#39;);</code></pre> <p>untested, ymmv </p> andycheeseman on "'Edit' link on bottom of Pages" http://forums.themeshaper.com/topic/edit-link-on-bottom-of-pages#post-25647 Sun, 26 Feb 2012 00:48:15 +0000 andycheeseman 25647@http://forums.themeshaper.com/ <p>Thanks. I'm using TextWrangler on the mac and 'inspecting elements' in google chrome to try and trace original code. Is it possible to use functions.php to somehow filter or remove the code from page.php, or is this a case of just duplicating page.php in my child theme? </p> helgatheviking on "'Edit' link on bottom of Pages" http://forums.themeshaper.com/topic/edit-link-on-bottom-of-pages#post-25646 Sat, 25 Feb 2012 23:43:41 +0000 helgatheviking 25646@http://forums.themeshaper.com/ <p>it is in page.php</p> <p>when you can't find something try searching files (you are hopefully using a decent text editor such as notepad++ ) for the html markup... so IDs and CLASSes. in this instance the class equals edit-link which would bring you right to page.php if you didn't think to look there after realizing that it was appearing on pages and wasn't in content-extensions anywhere. </p> fwunder on "'Edit' link on bottom of Pages" http://forums.themeshaper.com/topic/edit-link-on-bottom-of-pages#post-25645 Sat, 25 Feb 2012 23:41:54 +0000 fwunder 25645@http://forums.themeshaper.com/ <p>hi @andycheeseman</p> <p>I think what you are looking for is a wordpress core function: function edit_post_link()</p> <p>It's only shown to logged in admins. If it's annoying you, can't you simply add this to your css?</p> <pre><code>.page .edit-link { display: none; }</code></pre> andycheeseman on "'Edit' link on bottom of Pages" http://forums.themeshaper.com/topic/edit-link-on-bottom-of-pages#post-25643 Sat, 25 Feb 2012 23:05:41 +0000 andycheeseman 25643@http://forums.themeshaper.com/ <p>Hi,</p> <p>I can't seem to find where the 'Edit' (hover 'edit page') link is being generated from at the bottom of page's. This doesn't happen on individual posts. I've been through content-extensions.php many time but I'm stumped.</p> <p>Any suggestions would be grand.</p> <p>Thanks,<br /> Andy. </p> em hr on "which file is used for the posts in Thematic" http://forums.themeshaper.com/topic/which-file-is-used-for-the-posts-in-thematic#post-25053 Thu, 26 Jan 2012 17:49:06 +0000 em hr 25053@http://forums.themeshaper.com/ <p>Hi sixfootjames,</p> <p>The template-page-blog.php file is being deprecated in Thematic's upcoming 0.9.8 release and will be removed entirely at some point.</p> <p>It's recommended that you either configure your wp-admin/settings/reading : "front page" and "posts page" in which case the index.php will be the template used *or* you could create a home.php template in your child theme.</p> <p>-Gene </p> helgatheviking on "which file is used for the posts in Thematic" http://forums.themeshaper.com/topic/which-file-is-used-for-the-posts-in-thematic#post-25051 Thu, 26 Jan 2012 15:59:37 +0000 helgatheviking 25051@http://forums.themeshaper.com/ <p>you don't need to use the blog template to show your latest posts. in fact, just as a heads up, that template is being deprecated. if you are on the blog index then thematic generates that from the thematic_index_loop() function in content-extensions.php. there are other loops like thematic_category_loop(), etc. you can create your own loop using the override functionality.</p> <pre><code>childtheme_override_index_loop(){ echo &quot;i want bacon in my loop&quot;; }</code></pre> <p>usually i copy over the contents of the original function and then hack away in my own functions.php </p> sixfootjames on "which file is used for the posts in Thematic" http://forums.themeshaper.com/topic/which-file-is-used-for-the-posts-in-thematic#post-25049 Thu, 26 Jan 2012 07:34:59 +0000 sixfootjames 25049@http://forums.themeshaper.com/ <p>Managed to find it....</p> <p>template-page-blog.php</p> <p>thanks! </p> sixfootjames on "which file is used for the posts in Thematic" http://forums.themeshaper.com/topic/which-file-is-used-for-the-posts-in-thematic#post-25048 Thu, 26 Jan 2012 07:20:55 +0000 sixfootjames 25048@http://forums.themeshaper.com/ <p>Hi All,</p> <p>I have switched templates, dumped arb text into files to see if it will show when I hit F5 but still I am not able to find the file responsible to render the posts page.</p> <p>I need to reskin this so that I can use it for a News page, could someone please help and let me know what file this might be?</p> <p>Many thanks! </p> helgatheviking on "Featured Image on a page (not a post) not showing up" http://forums.themeshaper.com/topic/featured-image-on-a-page-not-a-post-not-showing-up#post-24944 Wed, 18 Jan 2012 00:33:10 +0000 helgatheviking 24944@http://forums.themeshaper.com/ <p><a href="http://codex.wordpress.org/Function_Reference/get_the_post_thumbnail" rel="nofollow">http://codex.wordpress.org/Function_Reference/get_the_post_thumbnail</a></p> <p>the first parameter is post ID. you'll need to find the ID of the parent and use that in get_the_post_thumbnail. </p> <p>maybe something like :<br /> <a href="http://www.webcitizenmag.com/2010/05/20/how-to-get-top-parent-page-id-in-wordpress/" rel="nofollow">http://www.webcitizenmag.com/2010/05/20/how-to-get-top-parent-page-id-in-wordpress/</a> </p> Bennyboy on "Featured Image on a page (not a post) not showing up" http://forums.themeshaper.com/topic/featured-image-on-a-page-not-a-post-not-showing-up#post-24943 Wed, 18 Jan 2012 00:15:26 +0000 Bennyboy 24943@http://forums.themeshaper.com/ <p>Helga - that code was exactly what I needed, thanks for posting!</p> <p>I have a question related to it - if I wanted child pages of a parent page to display the parent page featured image, what would I use? I assuming it's using 'get_the_post_thumbnail', but I can't get it to pull the parent image.</p> <p>Any clues? </p> helgatheviking on "Featured Image on a page (not a post) not showing up" http://forums.themeshaper.com/topic/featured-image-on-a-page-not-a-post-not-showing-up#post-24666 Thu, 05 Jan 2012 16:23:39 +0000 helgatheviking 24666@http://forums.themeshaper.com/ <p>i get what i asked for. but 'round here we don't advise hacking the thematic core files. and i don't really even advocate creating a child header.php unless you are doing something really whacky. </p> <p>you can do what you're trying easily from your child's functions.php</p> <pre><code>function kia_add_thumbnail(){ if ( ! is_front_page() ) {?&gt; &lt;div class=&quot;header-image&quot;&gt;&lt;?php the_post_thumbnail( &#39;full&#39; ); ?&gt;&lt;/div&gt; &lt;?php }?&gt; } add_action(&#39;thematic_belowheader&#39;,&#39;kia_add_thumbnail&#39;);</code></pre> <p>you will need to add another condition so it only will appear on pages and not on blog posts or archives </p> aaronrelph on "Featured Image on a page (not a post) not showing up" http://forums.themeshaper.com/topic/featured-image-on-a-page-not-a-post-not-showing-up#post-24665 Thu, 05 Jan 2012 15:59:37 +0000 aaronrelph 24665@http://forums.themeshaper.com/ <p>I added this code to header.php just above the &lt;main&gt; element. I used a conditional tag so it doesn't show on the front page. All other pages will have a header image if the featured image is set. </p> <p>&lt;?php if ( ! is_front_page() ) {?&gt;<br /> &lt;div class="header-image"&gt;<br /> &lt;?php the_post_thumbnail( 'full' ); ?&gt;<br /> &lt;/div&gt;<br /> &lt;?php }?&gt; </p> helgatheviking on "Featured Image on a page (not a post) not showing up" http://forums.themeshaper.com/topic/featured-image-on-a-page-not-a-post-not-showing-up#post-24663 Thu, 05 Jan 2012 14:58:48 +0000 helgatheviking 24663@http://forums.themeshaper.com/ <p>@aaron, maybe you could share what you did in case someone else is trying to do the same thing. </p> aaronrelph on "Featured Image on a page (not a post) not showing up" http://forums.themeshaper.com/topic/featured-image-on-a-page-not-a-post-not-showing-up#post-24652 Thu, 05 Jan 2012 03:52:18 +0000 aaronrelph 24652@http://forums.themeshaper.com/ <p>@helgatheviking - Thanks so much!!! That's all i need - working perfect now! </p> helgatheviking on "Featured Image on a page (not a post) not showing up" http://forums.themeshaper.com/topic/featured-image-on-a-page-not-a-post-not-showing-up#post-24649 Thu, 05 Jan 2012 02:59:02 +0000 helgatheviking 24649@http://forums.themeshaper.com/ <p>not doing anything wrong per se, but featured images don't display on pages by default. you can look at page.php and see that the_post_thumbnail() is nowhere to be found... nor is it hidden in something like thematic_content() b/c page.php just uses wp default the_content(). depending on where you'd like the image to appear you can add it to a hook or filter it into the the_content </p> aaronrelph on "Featured Image on a page (not a post) not showing up" http://forums.themeshaper.com/topic/featured-image-on-a-page-not-a-post-not-showing-up#post-24648 Thu, 05 Jan 2012 02:48:27 +0000 aaronrelph 24648@http://forums.themeshaper.com/ <p>This is the only page I've set a featured image on so far</p> <p><a href="http://www.imgonnarelph.com/mha/?page_id=10" rel="nofollow">http://www.imgonnarelph.com/mha/?page_id=10</a></p> <p>I looked in the code to see why it's not displaying - not seeing any issues though. </p> proto on "Featured Image on a page (not a post) not showing up" http://forums.themeshaper.com/topic/featured-image-on-a-page-not-a-post-not-showing-up#post-24644 Wed, 04 Jan 2012 23:43:01 +0000 proto 24644@http://forums.themeshaper.com/ <p>Can you post your website URL in reply if you're not developing locally, that way we can look and try and work out what's causing the problem. </p> aaronrelph on "Featured Image on a page (not a post) not showing up" http://forums.themeshaper.com/topic/featured-image-on-a-page-not-a-post-not-showing-up#post-24642 Wed, 04 Jan 2012 22:26:10 +0000 aaronrelph 24642@http://forums.themeshaper.com/ <p>Anyone out there have an idea what I'm doing wrong? </p> aaronrelph on "Featured Image on a page (not a post) not showing up" http://forums.themeshaper.com/topic/featured-image-on-a-page-not-a-post-not-showing-up#post-24618 Wed, 04 Jan 2012 04:45:23 +0000 aaronrelph 24618@http://forums.themeshaper.com/ <p>On each of my pages I have a header image and using the 'featured image' would work perfect but when i set a featured image nothing is showing up on page. Any ideas on what I might be doing wrong?</p> <p>Again I am trying to set a full size featured image on a page - not a post. </p> helgatheviking on "Custom post type page template not working" http://forums.themeshaper.com/topic/custom-post-type-page-template-not-working#post-23874 Mon, 21 Nov 2011 01:38:13 +0000 helgatheviking 23874@http://forums.themeshaper.com/ <p>you are so going about this the wrong way. </p> <p>please read the codex on Template Hierarchy... which is geeky wordpress speak for which wordpress template will display what type of content</p> <p><a href="http://codex.wordpress.org/Template_Hierarchy#Custom_Post_Types_display" rel="nofollow">http://codex.wordpress.org/Template_Hierarchy#Custom_Post_Types_display</a> </p> <p>basically you can copy index.php, rename it archive-wheels.php and it will automagically show all the wheels posts, since it would be following the correct naming structure outlined in the codex</p> <p>or if you insist on doing it the 'page-template' way instead of using the built in approach, then you'd do better to copy from the blog template instead of page.php</p> <p>template-page-blog.php </p> <p>hope that helps! </p> iyamdman on "Custom post type page template not working" http://forums.themeshaper.com/topic/custom-post-type-page-template-not-working#post-23873 Sun, 20 Nov 2011 18:11:12 +0000 iyamdman 23873@http://forums.themeshaper.com/ <p>I am learning Wordpress and modifying the Themeatic framework, but I am learning as I go.</p> <p>I have a custom post type called 'wheels'.</p> <p>I took the page.php file, and renamed it wheels_page.php</p> <p>I added the page template header.</p> <p>Now I only want it to display posts only for the post type "wheels".</p> <p>I added this line to the new page template (I put it just under the "container"):</p> <pre><code>&lt;div id=&quot;container&quot;&gt; &lt;?php query_posts(array(&#39;post_type&#39;=&gt;&#39;wheels&#39;)); ?&gt; &lt;?php thematic_abovecontent(); ?&gt; &lt;div id=&quot;content&quot;&gt;</code></pre> <p>I then created a page called "Wheels" and used wheels_page as the template.</p> <p>The PROBLEM is that when I open the page, it only shows one post, even though there are 6 post in "wheels".</p> <p>Clearly I am not in the loop, but I have no idea where to find it, let alone how to make it a working page template.</p> <p>Can someone help me? </p> helgatheviking on "The space between posts" http://forums.themeshaper.com/topic/the-space-between-posts#post-23847 Thu, 17 Nov 2011 19:22:17 +0000 helgatheviking 23847@http://forums.themeshaper.com/ <p>sorry about that. according to the site, Cookie is the dog so i just assumed...which of course is the reason that maxim about assuming exists. </p> <p>don't forget to mark as resolved. </p>