Strict Standards: Redefining already defined constructor for class bbdb in /home/themes/public_html/forums/bb-includes/db-mysql.php on line 12

Strict Standards: Declaration of BB_Walker_Blank::start_lvl() should be compatible with BB_Walker::start_lvl($output) in /home/themes/public_html/forums/bb-includes/classes.php on line 1127

Strict Standards: Declaration of BB_Walker_Blank::end_lvl() should be compatible with BB_Walker::end_lvl($output) in /home/themes/public_html/forums/bb-includes/classes.php on line 1127

Strict Standards: Declaration of BB_Walker_Blank::start_el() should be compatible with BB_Walker::start_el($output) in /home/themes/public_html/forums/bb-includes/classes.php on line 1127

Strict Standards: Declaration of BB_Walker_Blank::end_el() should be compatible with BB_Walker::end_el($output) in /home/themes/public_html/forums/bb-includes/classes.php on line 1127

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/themes/public_html/forums/bb-includes/db-mysql.php:12) in /home/themes/public_html/forums/my-templates/kakumei-variant/rss2.php on line 1
ThemeShaper Forums Tag: post http://forums.themeshaper.com/ Help In Shaping WordPress Themes en Fri, 22 May 2015 14:32:18 +0000 daveydz3 on "can't get childtheme_override_single_post to work" http://forums.themeshaper.com/topic/cant-get-childtheme_override_single_post-to-work#post-25970 Sat, 17 Mar 2012 05:24:41 +0000 daveydz3 25970@http://forums.themeshaper.com/ <p>interesting, after trying it one more time, it seems to work. weird glitch perhaps or missing code idk, i copied it from the extentions when it didn't work.</p> <p>oh well, please disregard :) </p> daveydz3 on "can't get childtheme_override_single_post to work" http://forums.themeshaper.com/topic/cant-get-childtheme_override_single_post-to-work#post-25969 Sat, 17 Mar 2012 05:15:01 +0000 daveydz3 25969@http://forums.themeshaper.com/ <p>so to hijack this thread, my issue is that i'll put in the code above to override thematic_singlepost but it doesn't work. in fact it creates a server error.</p> <p>however, if i put <code>childtheme_override_single_post() { }</code> the site is fine, no error but it also doesn't affect the single post. the moment i put something inside the braces, it server error outs. for example, <code>childtheme_override_single_post() { ?&gt; &lt;h1&gt;Hello&lt;/h1&gt; &lt;?php }</code> and it dies. anyone know why this is happening. i don't have the function anywhere else in my functions file and everything else seems all systems go, this seems to be the only issue i'm dealing with.</p> <p>please help. Thanks! </p> helgatheviking on "getting blog tagline to show up in browser window" http://forums.themeshaper.com/topic/blog-tagline-not-showing-up-in-browser-window#post-24799 Tue, 10 Jan 2012 23:05:26 +0000 helgatheviking 24799@http://forums.themeshaper.com/ <p>tested locally this should add the site title to the beginning of the doctitle everywhere except for the home/front pages where it already is:</p> <pre><code>function childtheme_doctitle($elements) { $site_name = get_bloginfo(&#39;name&#39;); $separator = apply_filters(&#39;thematic_doctitle_separator&#39;, &#39;|&#39;); // and now adding the site name if we&#39;re not on home or front_page if (!( is_home() || is_front_page() )) { array_unshift($elements, $site_name, $separator); } return $elements; } add_filter(&#39;thematic_doctitle&#39;, &#39;childtheme_doctitle&#39;);</code></pre> drewdavid on "getting blog tagline to show up in browser window" http://forums.themeshaper.com/topic/blog-tagline-not-showing-up-in-browser-window#post-24796 Tue, 10 Jan 2012 22:00:11 +0000 drewdavid 24796@http://forums.themeshaper.com/ <p>I also found this post which has some different code at: <a href="http://forums.themeshaper.com/topic/change-doctitle?replies=4#post-24794" rel="nofollow">http://forums.themeshaper.com/topic/change-doctitle?replies=4#post-24794</a></p> <p>For the most part it seems to work just fine, except my home page has no separator. The blog title and the tagline run straight together...</p> <p>Either solution would be great to get working... Thanks. </p> drewdavid on "getting blog tagline to show up in browser window" http://forums.themeshaper.com/topic/blog-tagline-not-showing-up-in-browser-window#post-24793 Tue, 10 Jan 2012 21:24:46 +0000 drewdavid 24793@http://forums.themeshaper.com/ <p>Here are lines 19-22:</p> <pre><code>function childtheme_doctitle() {    // You don&#39;t want to change this one.  $site_name = get_bloginfo(&#39;name&#39;);</code></pre> <p>Thanks. :) </p> helgatheviking on "getting blog tagline to show up in browser window" http://forums.themeshaper.com/topic/blog-tagline-not-showing-up-in-browser-window#post-24776 Tue, 10 Jan 2012 01:31:44 +0000 helgatheviking 24776@http://forums.themeshaper.com/ <p>well what is line 21 and just prior? though i see this double semi-colon right away</p> <pre><code>$content .= &#39; &#39; . single_cat_title(&quot;&quot;, false);;</code></pre> drewdavid on "getting blog tagline to show up in browser window" http://forums.themeshaper.com/topic/blog-tagline-not-showing-up-in-browser-window#post-24773 Mon, 09 Jan 2012 23:14:19 +0000 drewdavid 24773@http://forums.themeshaper.com/ <p>Hi Helga,</p> <p>I can't seem to figure out where the offender is! Here is my functions.php code as shown on the theme filters page:</p> <pre><code>function childtheme_doctitle() { // You don&#39;t want to change this one. $site_name = get_bloginfo(&#39;name&#39;);   // But you like to have a different separator $separator = &#39;&amp;raquo;&#39;;   // We will keep the original code if ( is_single() ) { $content = single_post_title(&#39;&#39;, FALSE); } elseif ( is_home() || is_front_page() ) { $content = get_bloginfo(&#39;description&#39;); } elseif ( is_page() ) { $content = single_post_title(&#39;&#39;, FALSE); } elseif ( is_search() ) { $content = __(&#39;Search Results for:&#39;, &#39;thematic&#39;); $content .= &#39; &#39; . wp_specialchars(stripslashes(get_search_query()), true); } elseif ( is_category() ) { $content = __(&#39;Category Archives:&#39;, &#39;thematic&#39;); $content .= &#39; &#39; . single_cat_title(&quot;&quot;, false);; } elseif ( is_tag() ) { $content = __(&#39;Tag Archives:&#39;, &#39;thematic&#39;); $content .= &#39; &#39; . thematic_tag_query(); } elseif ( is_404() ) { $content = __(&#39;Not Found&#39;, &#39;thematic&#39;); } else { $content = get_bloginfo(&#39;description&#39;); } if (get_query_var(&#39;paged&#39;)) { $content .= &#39; &#39; .$separator. &#39; &#39;; $content .= &#39;Page&#39;; $content .= &#39; &#39;; $content .= get_query_var(&#39;paged&#39;); } // until we reach this point. You want to have the site_name everywhere? // Ok .. here it is. $my_elements = array( &#39;site_name&#39; =&gt; $site_name, &#39;separator&#39; =&gt; $separator, &#39;content&#39; =&gt; $content ); // and now we&#39;re reversing the array as long as we&#39;re not on home or front_page if (!( is_home() || is_front_page() )) { $my_elements = array_reverse($my_elements); } // And don&#39;t forget to return your new creation return $my_elements; } // Add the filter to the original function add_filter(&#39;thematic_doctitle&#39;, &#39;childtheme_doctitle&#39;);</code></pre> helgatheviking on "getting blog tagline to show up in browser window" http://forums.themeshaper.com/topic/blog-tagline-not-showing-up-in-browser-window#post-24769 Mon, 09 Jan 2012 20:09:27 +0000 helgatheviking 24769@http://forums.themeshaper.com/ <p>syntax error means exactly that... error in your syntax. likely missing a ) , ; ' } or something some where. i can also mean you have some punctuation where you shouldn't but since it says unexpected string, you are probs not closing something right </p> drewdavid on "getting blog tagline to show up in browser window" http://forums.themeshaper.com/topic/blog-tagline-not-showing-up-in-browser-window#post-24768 Mon, 09 Jan 2012 19:27:16 +0000 drewdavid 24768@http://forums.themeshaper.com/ <p>Hi so I found some information on this page:</p> <p><a href="http://themeshaper.com/thematic/guide/?page_id=12" rel="nofollow">http://themeshaper.com/thematic/guide/?page_id=12</a></p> <p>Under the heading 'thematic_doctitle()'</p> <p>However by using that code I got the following error.</p> <p>Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in /home/content/x/r/o/xroox/html/24hrknight/wp-content/themes/tuxedo/functions.php on line 21</p> <p>Thanks. :) </p> drewdavid on "getting blog tagline to show up in browser window" http://forums.themeshaper.com/topic/blog-tagline-not-showing-up-in-browser-window#post-24767 Mon, 09 Jan 2012 19:20:52 +0000 drewdavid 24767@http://forums.themeshaper.com/ <p>Hi,</p> <p>I'd like the blog tagline/description to be placed in the title before or after the blog title, as well as individual post/page titles.</p> <p>Right now I only get the blog title on the home page, and only the page/post title.</p> <p>Thanks! :)</p> <p>Drew </p> carrisi on "no image in posts" http://forums.themeshaper.com/topic/no-image-in-posts#post-24068 Fri, 02 Dec 2011 14:28:32 +0000 carrisi 24068@http://forums.themeshaper.com/ <p>brilliat thanks for your help </p> helgatheviking on "no image in posts" http://forums.themeshaper.com/topic/no-image-in-posts#post-24067 Fri, 02 Dec 2011 14:06:17 +0000 helgatheviking 24067@http://forums.themeshaper.com/ <p>if you are using a program like notepad++ (which you should, i recommend it as a kick ass text editor) then you can just search content-extensions.php for 'thematic_post'. you'll find the filter is in the thematic_content() function. i originally thought that the filter name was the same as the function, but this isn't the case. the filter name is what is seen in the apply_filters(). here's the source:</p> <pre><code>function thematic_content() { global $thematic_content_length; if ( strtolower($thematic_content_length) == &#39;full&#39; ) { $post = get_the_content(more_text()); $post = apply_filters(&#39;the_content&#39;, $post); $post = str_replace(&#39;]]&gt;&#39;, &#39;]]&gt;&#39;, $post); } elseif ( strtolower($thematic_content_length) == &#39;excerpt&#39;) { $post = &#39;&#39;; $post .= get_the_excerpt(); $post = apply_filters(&#39;the_excerpt&#39;,$post); if ( apply_filters( &#39;thematic_post_thumbs&#39;, TRUE) ) { $post_title = get_the_title(); $size = apply_filters( &#39;thematic_post_thumb_size&#39; , array(100,100) ); $attr = apply_filters( &#39;thematic_post_thumb_attr&#39;, array(&#39;title&#39; =&gt; &#39;Permalink to &#39; . $post_title) ); if ( has_post_thumbnail() ) { $post = &#39;&lt;a class=&quot;entry-thumb&quot; href=&quot;&#39; . get_permalink() . &#39;&quot; title=&quot;Permalink to &#39; . get_the_title() . &#39;&quot; &gt;&#39; . get_the_post_thumbnail(get_the_ID(), $size, $attr) . &#39;&lt;/a&gt;&#39; . $post; } } } elseif ( strtolower($thematic_content_length) == &#39;none&#39;) { } else { $post = get_the_content(more_text()); $post = apply_filters(&#39;the_content&#39;, $post); $post = str_replace(&#39;]]&gt;&#39;, &#39;]]&gt;&#39;, $post); } echo apply_filters(&#39;thematic_post&#39;, $post); //here&#39;s your filter right here }</code></pre> carrisi on "no image in posts" http://forums.themeshaper.com/topic/no-image-in-posts#post-24063 Fri, 02 Dec 2011 12:52:51 +0000 carrisi 24063@http://forums.themeshaper.com/ <p>thanks helgatheviking, your answers have really helped. </p> <p>can you give me some insight on how to filter the thematic post, i know its in content extentions but cant find the relevant filter </p> helgatheviking on "no image in posts" http://forums.themeshaper.com/topic/no-image-in-posts#post-24046 Fri, 02 Dec 2011 00:05:22 +0000 helgatheviking 24046@http://forums.themeshaper.com/ <p>full post versus excerpt are 2 totally different things. by default, thematic only shows the featured image in the excerpt mode. it doesn't automatically show up on the single post. of course you can add it in by filtering thematic_post. </p> ScottNix on "no image in posts" http://forums.themeshaper.com/topic/no-image-in-posts#post-24044 Thu, 01 Dec 2011 23:24:27 +0000 ScottNix 24044@http://forums.themeshaper.com/ <p>Try <a href="http://forums.themeshaper.com/topic/featured-image-not-displaying-on-blog-page" rel="nofollow">http://forums.themeshaper.com/topic/featured-image-not-displaying-on-blog-page</a> </p> carrisi on "no image in posts" http://forums.themeshaper.com/topic/no-image-in-posts#post-24043 Thu, 01 Dec 2011 23:14:40 +0000 carrisi 24043@http://forums.themeshaper.com/ <p>Hello, my site is nearly complete and looking great, cant wait to show you. Forums have been so much help.</p> <p>Anyway, i changed the homepage from full to excerpt, when i have then view the full post there is no featured image??? just the text content. </p> <p>I was hoping that the thumbnail from the excerpt would become larger on the post. </p> helgatheviking on "Question about "the loop"" http://forums.themeshaper.com/topic/question-about-the-loop#post-23954 Sun, 27 Nov 2011 21:26:27 +0000 helgatheviking 23954@http://forums.themeshaper.com/ <p>if you look at the index.php you'll see that "the loop" is being created by the thematic_indexloop() function/hook. then if you go digging around in the extensions folder (the meat and potatoes) you'll find this function in content-extensions.php. turns out it is a hook, since it is defined as</p> <pre><code>function thematic_indexloop() { do_action(&#39;thematic_indexloop&#39;); } // end thematic_indexloop</code></pre> <p>later on in the same file you'll see that thematic_index_loop() is added to this hook and it is, in fact, this function that creates the loop. </p> <p>keep in mind that you don't want to go hacking around in this file, but it sure helps to see what you should be doing in your own functions.php to make changes. </p> <p>for instance you could either copy the entire thematic_index_loop() function into your child theme and rename it childtheme_override_index_loop(). or you could take note of the thematic_abovepost() and thematic_belowpost() hooks that are in the loop and see if adding something to those might be enough. </p> <p>if you need help understanding how to add something take a look at this post i wrote:<br /> <a href="http://forums.themeshaper.com/topic/need-help-understanding-actions-vs-filters-and-changing-post-meta-and-utility#post-22638" rel="nofollow">http://forums.themeshaper.com/topic/need-help-understanding-actions-vs-filters-and-changing-post-meta-and-utility#post-22638</a> </p> drewdavid on "Question about "the loop"" http://forums.themeshaper.com/topic/question-about-the-loop#post-23951 Sun, 27 Nov 2011 19:57:01 +0000 drewdavid 23951@http://forums.themeshaper.com/ <p>Hi there. I'd like to create an effect where the post title and meta has a background that comes from the left edge of the page and surrounds it, but I'm a novice with this sort of thing.</p> <p>I'd like to add a div around the post title and meta to accomplish this, but I'm unclear where this is found. It seems that "the loop" is being called, does this get created in archives.php?</p> <p>Thanks I would love to hear some helpful advice on achieving this effect. My other stumbling block is that the title and meta divs are inside the content div, but this background would (again) travel all the way to the edge of the page.</p> <p>I hope this makes sense. You can see how I'm doing so far at <a href="http://24hrknight.com" rel="nofollow">http://24hrknight.com</a></p> <p>Thanks! </p> markvd3 on "display first full post with comments and everything on frontpage?" http://forums.themeshaper.com/topic/display-first-full-post-with-comments-and-everything-on-frontpage#post-23828 Wed, 16 Nov 2011 17:29:59 +0000 markvd3 23828@http://forums.themeshaper.com/ <p>hi, i would like to display my most recent post on the front page, just as it would look as the single.php with the comments and everything. </p> Sabra on "Move post footer to post meta" http://forums.themeshaper.com/topic/move-post-footer-to-post-meta#post-23793 Sun, 13 Nov 2011 13:13:08 +0000 Sabra 23793@http://forums.themeshaper.com/ <p>Hi guys, I can't figure this out and the available topics don't work for me.</p> <p>I'm trying to move the post footer (category, comments etc.) inside the entry-meta div. I'm a php noob, so I'm sorry if this sounds really simple to some of you. :)</p> <p>Thanks,<br /> Sabra </p> helgatheviking on "add_filter calling origin function" http://forums.themeshaper.com/topic/add_filter-calling-origin-function#post-23693 Fri, 04 Nov 2011 01:43:47 +0000 helgatheviking 23693@http://forums.themeshaper.com/ <p>bacon rules. and makes much more delicious dummy content than lorem ipsum. don't forget to mark as resolved. </p> turbobutton on "add_filter calling origin function" http://forums.themeshaper.com/topic/add_filter-calling-origin-function#post-23692 Fri, 04 Nov 2011 00:24:02 +0000 turbobutton 23692@http://forums.themeshaper.com/ <p>btw. thanks for the bacon reference. i love bacon! little piggies are in trouble because they're so delicious. </p> turbobutton on "add_filter calling origin function" http://forums.themeshaper.com/topic/add_filter-calling-origin-function#post-23691 Fri, 04 Nov 2011 00:18:26 +0000 turbobutton 23691@http://forums.themeshaper.com/ <p>oh right. i completely forgot the diff between hooks and filters. THANK YOU! </p> helgatheviking on "add_filter calling origin function" http://forums.themeshaper.com/topic/add_filter-calling-origin-function#post-23686 Thu, 03 Nov 2011 20:42:13 +0000 helgatheviking 23686@http://forums.themeshaper.com/ <p>filters don't HAVE to completely replace content. it all depends on whether you set a new value for the variable you are passing or if you concatenate and just take more stuff on..</p> <p>see my explanation of filters:<br /> <a href="http://forums.themeshaper.com/topic/need-help-understanding-actions-vs-filters-and-changing-post-meta-and-utility#post-22638" rel="nofollow">http://forums.themeshaper.com/topic/need-help-understanding-actions-vs-filters-and-changing-post-meta-and-utility#post-22638</a></p> <p>your example would be modified to be:</p> <pre><code>function childtheme_thematic_postheader($postheader) { //the $postheader variable is set to something totally new, but the original is tacked on to the end with the period $postheader = &#39;&lt;div class=&quot;myclass&quot; &gt;&lt;/div&gt;&#39; . $postheader; // to do it the other way and tack it to the end you&#39;d use a period in front of the equal sign // $postheader .= &#39;&lt;div class=&quot;endclass&quot;&gt;bacon&lt;/div&gt;&#39;; //with filters you must always return the variable back to the original function return $postheader; } add_filter( &#39;thematic_postheader&#39;, &#39;childtheme_thematic_postheader&#39;);</code></pre> turbobutton on "add_filter calling origin function" http://forums.themeshaper.com/topic/add_filter-calling-origin-function#post-23685 Thu, 03 Nov 2011 19:17:53 +0000 turbobutton 23685@http://forums.themeshaper.com/ <p>alternatively, a way of adding a hook into THE_LOOP or post loop</p> <p>both would be good to know </p> turbobutton on "add_filter calling origin function" http://forums.themeshaper.com/topic/add_filter-calling-origin-function#post-23684 Thu, 03 Nov 2011 19:15:21 +0000 turbobutton 23684@http://forums.themeshaper.com/ <p>superb system design. great use of hooks and filters. </p> <p>so im looking to add (prepend or append) a div tag (or any other content ) in each post header -- but dont want to remove the original content.</p> <p>it seems that the filters actually replace the original function..</p> <p>something like the following pseudocode:</p> <p>function childtheme_thematic_postheader<br /> {<br /> //my new stuff<br /> echo &lt;div class='myclass' &gt;&lt;/div&gt;</p> <p>//then onto original content<br /> call original function<br /> }</p> <p>add_filter( 'thematic_postheader', 'childtheme_thematic_postheader'); </p> simonafilote on "Adding images next to postfooter elements" http://forums.themeshaper.com/topic/adding-images-next-to-postfooter-elements#post-23664 Tue, 01 Nov 2011 17:40:28 +0000 simonafilote 23664@http://forums.themeshaper.com/ <p>Hey, you were right, I removed the dots and it worked! Thanks for helping me out :) </p> helgatheviking on "Adding images next to postfooter elements" http://forums.themeshaper.com/topic/adding-images-next-to-postfooter-elements#post-23661 Tue, 01 Nov 2011 14:54:27 +0000 helgatheviking 23661@http://forums.themeshaper.com/ <p>simona,</p> <p>your code looks good, but make sure that the <em>path</em> to the file name is correct. </p> <p>if you've added this code to your theme's style.css and your images are in a folder called 'images' (in the root of your theme) then your path should actually be:</p> <pre><code>background: url(&quot;images/pencil1.png&quot;) no-repeat scroll 0 2px #FFFFFF;</code></pre> <p>the ../ means go UP one level from where you are (style.css) so no doubt it isn't finding the image folder. you can see that in firebug too usually as you'll get 404/not found errors. </p> simonafilote on "Adding images next to postfooter elements" http://forums.themeshaper.com/topic/adding-images-next-to-postfooter-elements#post-23660 Tue, 01 Nov 2011 14:07:26 +0000 simonafilote 23660@http://forums.themeshaper.com/ <p>Hi Helga</p> <p>Many thanks for your answer. In fact I had taken a look at the example site's CSS through Firebug, and what I found is the following:</p> <p>To add an image besides the tag links, I guess this is the code. I added it in my style.css and that created some space right before the tag-links in the postfooter where the small image should come, but the image itself doesn't appear...what am I missing? I double checked the image name to make sure it's right.</p> <p>#content .entry-utility .tag-links {<br /> background: url("../images/pencil6.png") no-repeat scroll 4px 1px #FFFFFF;<br /> padding: 0 8px 0 32px;<br /> }</p> <p>---------<br /> To add the image before the comment count, I copy/pasted this code in the style.css but there is no effect at the frontend...not even some space as in the first case.</p> <p>#content .entry-utility .comment-link {<br /> background: url("../images/pencil1.png") no-repeat scroll 0 2px #FFFFFF;<br /> padding: 0 11px 0 18px;<br /> }</p> <p>What do you think?</p> <p>Simona </p> helgatheviking on "Adding images next to postfooter elements" http://forums.themeshaper.com/topic/adding-images-next-to-postfooter-elements#post-23657 Mon, 31 Oct 2011 15:28:12 +0000 helgatheviking 23657@http://forums.themeshaper.com/ <p>why don't you take <a href="http://getfirebug.com" rel="nofollow">http://getfirebug.com</a> or chrome's developer tools and examine what that site is doing? and then copy it? it is only a little CSS background image in conjunction with some left padding. </p>