Strict Standards: Redefining already defined constructor for class bbdb in /home/themes/public_html/forums/bb-includes/db-mysql.php on line 12

Strict Standards: Declaration of BB_Walker_Blank::start_lvl() should be compatible with BB_Walker::start_lvl($output) in /home/themes/public_html/forums/bb-includes/classes.php on line 1127

Strict Standards: Declaration of BB_Walker_Blank::end_lvl() should be compatible with BB_Walker::end_lvl($output) in /home/themes/public_html/forums/bb-includes/classes.php on line 1127

Strict Standards: Declaration of BB_Walker_Blank::start_el() should be compatible with BB_Walker::start_el($output) in /home/themes/public_html/forums/bb-includes/classes.php on line 1127

Strict Standards: Declaration of BB_Walker_Blank::end_el() should be compatible with BB_Walker::end_el($output) in /home/themes/public_html/forums/bb-includes/classes.php on line 1127

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/themes/public_html/forums/bb-includes/db-mysql.php:12) in /home/themes/public_html/forums/my-templates/kakumei-variant/rss2.php on line 1
ThemeShaper Forums Topic: Home link on nav bar not showing up http://forums.themeshaper.com/ Help In Shaping WordPress Themes en Sat, 23 May 2015 10:16:53 +0000 bskarger on "Home link on nav bar not showing up" http://forums.themeshaper.com/topic/home-link-on-nav-bar-not-showing-up#post-20398 Fri, 08 Apr 2011 17:44:00 +0000 bskarger 20398@http://forums.themeshaper.com/ <p>Thematic noob here - I've done the same thing, uncommented the function in the child theme's function.php file...and am not seeing the home menu option. This is a fresh install of WP (3.1) and Thematic (0.9.7.7)</p> <p>Also, when I use the custom menu, I can certainly get the home menu option to appear, but then I lose 2nd and 3rd level pages (no drop downs). What's up with that? </p> helgatheviking on "Home link on nav bar not showing up" http://forums.themeshaper.com/topic/home-link-on-nav-bar-not-showing-up#post-20006 Sat, 26 Mar 2011 21:13:34 +0000 helgatheviking 20006@http://forums.themeshaper.com/ <p>do verify that you are using the latest stable release of thematic:<br /> <a href="http://developing.thematic4you.com/thematic-development-release/" rel="nofollow">http://developing.thematic4you.com/thematic-development-release/</a></p> <p>also i you use a custom 3.0 menu then it is easy to add a custom link to Home. the page menu is a bit obsolete at this point. </p> DigitalVideo on "Home link on nav bar not showing up" http://forums.themeshaper.com/topic/home-link-on-nav-bar-not-showing-up#post-20003 Sat, 26 Mar 2011 19:02:41 +0000 DigitalVideo 20003@http://forums.themeshaper.com/ <p>Dlirious;<br /> I'm in the same boat as you. I've tried ALL of the home codes and methods talked about here, but none of them work when placed in my Child Theme. It gives no error, but there's no home button in my navigation. So I did what you said, and put it in the thematic function file instead, and boom, it worked. I'm just confused as to why it won't work in my child theme's file, where it's supposed to be... </p> helgatheviking on "Home link on nav bar not showing up" http://forums.themeshaper.com/topic/home-link-on-nav-bar-not-showing-up#post-19734 Tue, 15 Mar 2011 07:52:31 +0000 helgatheviking 19734@http://forums.themeshaper.com/ <p>6 months IS eons ago. but i just retested the code i posted above. </p> <pre><code>function childtheme_menu_args($args) { $args = array( &#39;show_home&#39; =&gt; &#39;Home&#39;, &#39;sort_column&#39; =&gt; &#39;menu_order&#39;, &#39;menu_class&#39; =&gt; &#39;menu&#39;, &#39;echo&#39; =&gt; false ); return $args; } add_filter(&#39;wp_page_menu_args&#39;,&#39;childtheme_menu_args&#39;);</code></pre> <p>adding the above to my child's functions.php (don't add stuff to thematic's functions.php as this will all be overwritten on any upgrade to thematic core) works perfectly with thematic 0.9.7.8. as kwight mentioned, you could create a custom menu. thematic will auto replace the page menu w/ the custom menu you assign to the Primary location. </p> kwight on "Home link on nav bar not showing up" http://forums.themeshaper.com/topic/home-link-on-nav-bar-not-showing-up#post-19725 Tue, 15 Mar 2011 05:40:17 +0000 kwight 19725@http://forums.themeshaper.com/ <p>Another option is to simply use custom nav menus under Appearance &gt; Menus (which Thematic will use automatically). Just create the Home button with the Custom Link tool. </p> dlirious on "Home link on nav bar not showing up" http://forums.themeshaper.com/topic/home-link-on-nav-bar-not-showing-up#post-19721 Tue, 15 Mar 2011 05:07:00 +0000 dlirious 19721@http://forums.themeshaper.com/ <p>I realize the last bump for this post was 6 months ago, which in web-terms is eons, but I wanted to share my two cents of experience dealing with this issue.</p> <p>The code helgatheviking posted is exactly what appears in the child theme functions.php, albeit commented out (and my <code>'echo' =&gt; false</code> was set to <code>'echo' =&gt; true</code>.</p> <p>So the different things I tried were:<br /> -uncommenting the code as it was in the child theme functions.php. This didn't work.<br /> -changing "true" to "false" in the child theme functions.php. This didn't work either.<br /> -copying the code from the child theme functions.php to the Thematic theme functions.php, keeping <code>'echo' =&gt; false</code> and being sure to comment out the code in the child theme functions.php so it wouldn't be declared twice. This finally worked. I got the Home button on the navigation bar and it retains all the CSS styles I previously applied to the nav.</p> <p>I'm curious why it doesn't work in the child theme functions.php as it should? (Not a PHP code guru here by the way. I know enough to make it do what I want it to do.) </p> chris_s on "Home link on nav bar not showing up" http://forums.themeshaper.com/topic/home-link-on-nav-bar-not-showing-up#post-15262 Tue, 31 Aug 2010 15:16:58 +0000 chris_s 15262@http://forums.themeshaper.com/ <p>Thank you so much for the clarification! I'm trying my best to get over this learning curve. It's pretty steep for me...</p> <p>edit: did the trick. hopefully this helps someone else out or should be put in the new sample child theme? </p> helgatheviking on "Home link on nav bar not showing up" http://forums.themeshaper.com/topic/home-link-on-nav-bar-not-showing-up#post-15259 Tue, 31 Aug 2010 14:18:36 +0000 helgatheviking 15259@http://forums.themeshaper.com/ <p>i would strongly advise that you not edit any files from inside the dashboard. most of the files there are thematic core files which you shouldn't mess with. you will be better served editing a functions.php and a style.css and then FTPing them to your site. MOST files can be editing from your child's functions.php via the extensive hooks and filters of thematic. if you have made extensive changes via the dash i would even suggest reinstalling thematic. </p> <p>add this to your CHILD'S functions.php and you will get a home link in your page menu</p> <pre><code>function childtheme_menu_args($args) { $args = array( &#39;show_home&#39; =&gt; &#39;Home&#39;, &#39;sort_column&#39; =&gt; &#39;menu_order&#39;, &#39;menu_class&#39; =&gt; &#39;menu&#39;, &#39;echo&#39; =&gt; false ); return $args; } add_filter(&#39;wp_page_menu_args&#39;,&#39;childtheme_menu_args&#39;);</code></pre> <p><a href="http://developing.thematic4you.com/2010/04/breaking-things-to-fix-others/" rel="nofollow">http://developing.thematic4you.com/2010/04/breaking-things-to-fix-others/</a></p> <p>according to the above link: if you are using thematic 0.9.7.something you now have to add the echo =&gt; false parameter to the menu arguments to get the ul element to have the .sf-menu class, the lack thereof is what caused your menu to go vertical and unstyled. </p> chris_s on "Home link on nav bar not showing up" http://forums.themeshaper.com/topic/home-link-on-nav-bar-not-showing-up#post-15250 Tue, 31 Aug 2010 13:21:14 +0000 chris_s 15250@http://forums.themeshaper.com/ <p>I think I really noobed this one. I was originally trying to edit the functions.php file within the admin. Nothing would work while editing in there. So I created a new functions.php file via ftp and did away with the commented out section for the home button at it currently shows a home page. So do I have to create a new php file for everyone I want to customize via ftp instead of editing the child theme files through the admin?</p> <p>Also, when I made that Home page change, the css of the nav menu is now vertical and unstyled. Is this supposed to happen? I'm still learning the ropes so I apologize for my ignorance.</p> <p>Chris </p> perryb on "Home link on nav bar not showing up" http://forums.themeshaper.com/topic/home-link-on-nav-bar-not-showing-up#post-15249 Tue, 31 Aug 2010 12:56:38 +0000 perryb 15249@http://forums.themeshaper.com/ <p>@helgatheviking is right - apologies. Having a Home link in the nav menu isn't necessarily dependent on having a page titled "Home". </p> helgatheviking on "Home link on nav bar not showing up" http://forums.themeshaper.com/topic/home-link-on-nav-bar-not-showing-up#post-15243 Tue, 31 Aug 2010 11:54:22 +0000 helgatheviking 15243@http://forums.themeshaper.com/ <p>are you using a custom 3.0 menu? do the other custom pages appear in your menu (ie have you correctly toggled thematic to use the 3.0 menu?). by default thematic uses wp_list_pages() which will never show the home link. there is other code that toggles thematic to wp_page_menu() which can show a home link. where precisely are you failing? </p> perryb on "Home link on nav bar not showing up" http://forums.themeshaper.com/topic/home-link-on-nav-bar-not-showing-up#post-15242 Tue, 31 Aug 2010 11:21:47 +0000 perryb 15242@http://forums.themeshaper.com/ <p>Hi - just a quick check and this may be a stupid question:</p> <p>Have you already published a page and called it Home? </p> chris_s on "Home link on nav bar not showing up" http://forums.themeshaper.com/topic/home-link-on-nav-bar-not-showing-up#post-15222 Mon, 30 Aug 2010 20:59:32 +0000 chris_s 15222@http://forums.themeshaper.com/ <p>I have no idea what I'm doing wrong here. I want a Home button on the menu and I have removed the commented parts of the example code in functions.php. A Home button does not show up on the menu bar. Am I missing a step? Such a noob question, but I'm just baffled at this point... I have also used some other snippets from lessons on how to learn to use hooks and filters, and they also don't seem to work. I'm not sure if it's the functions.php or what. I'm using the latest version of Thematic and wordpress 3.0.1</p> <p>Chris </p>