ThemeShaper Forums » Thematic

[closed]

Add Link Text to Header

(6 posts)
  • Started 4 years ago by HeatherHG
  • Latest reply from HeatherHG
  • This topic is resolved
  1. HeatherHG
    Member

    Hello,

    I have been working on a website (http://lifemoneyconsult.com/wordpress2/) with Feature Site & Thematic.

    I'm having a problem. I need to add a phone number and a clickable email link to the header. I thought about adding it as part of the image, but I want people to be able to click on the logo for going back to the homepage, and also, be able to click on the email link. In the blog title, I can't put any html code in...

    Help!

    -Heather

    Posted 4 years ago #
  2. Hi Heather,

    where should email and phone number be located in the header?

    Chris

    Posted 4 years ago #
  3. HeatherHG
    Member

    It should be on the right hand side, either above or below the search bar that is there.

    Posted 4 years ago #
  4. Hi Heather,

    this is the basic functionality .. search for:

    function childtheme_searchform() {
        get_search_form();
    }
    add_action('thematic_header','childtheme_searchform',7);

    in the child theme's functions.php and change it to:

    function childtheme_searchform() { ?>
    	<div id="contact-info">
    		Email: test@test.com
    		Phone: (123) 123.123.123
    	</div>
    <?php
        get_search_form();
    }
    add_action('thematic_header','childtheme_searchform',7);

    .. add the following code to the child theme's style.css:

    #contact-info {
    position:absolute;
    right:0;
    top:127px;
    }

    This should give you an idea where to start.

    Chris

    Posted 4 years ago #
  5. Another approach would be to create a couple of html hotspots (image map) in your image. here is a brief description of the process. http://www.javascriptkit.com/howto/imagemap.shtml you could have most of the image link to the home page with a small hotspot for email

    Posted 4 years ago #
  6. HeatherHG
    Member

    Chris - that worked thank you so much! I had been trying to figure it out for a week now it's fixed.

    Posted 4 years ago #

RSS feed for this topic

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.