ThemeShaper Forums » Thematic

[closed]

Extremely slow loading website

(5 posts)
  • Started 4 years ago by srinair
  • Latest reply from srinair
  • This topic is not resolved
  1. Hi folks,

    I sure could use some help.

    I created a simple child theme using thematic (which I think is awesome!). My problem is that my web site takes way too long to load (over 30 secs)!

    URL - http://www.srinair.com
    Hosting - EasyCGI
    WordPress Version - 2.9.2 (index.php in the root directory, pointing to the sub folder where WP is actually installed)
    Plugins Installed - All in One SEO Pack (v1.6.10.1), Contact Form 7(v2.1.1), W3 Total Cache (Disabled)(v0.8.5.1), WP-Polls(v2.5), Akismet (v2.2.7)

    I have tried the following to speed things up:

    1) Enable GZIP compression

    Custom PHP.INI with the following:

    zlib.output_compression = On
    zlib.output_handler = On
    zlib.output_compression_level = 6

    http://www.srinair.com/phpinfo.php - In case you want to see my PHP settings.

    I believe this only compresses the PHP, HTML files and NOT CSS or Javascript.

    2) W3 Total Cache Plugin
    My attempts to "minify" CSS and Javascript resulted in the style sheets screwing up and Javascript errors when the site loaded up. Enabled cache, but hasn't led to any improvements, so disabled at the moment.

    3) Using the Firebug add-on in Firefox, I get a score of 73/100 after running "Page Speed". I get a red exclamation against the following:

    - Leverage browser caching
    - Combine external CSS
    - Combine external JavaScript
    - Enable compression (shouldn't enabling GZIP take care of this?)

    I am at a loss right now. Not an expert in PHP, MySQL, CSS, Javascript, WordPress or Thematic/Child Themes!

    Any help or suggestion anyone can give would be greatly appreciated.

    Thanks.
    Sri

    Posted 4 years ago #
  2. Jamie Mitchell
    Member

    no problems loading here, took about 2-3 sec.

    must be your isp, pc or something else on your end...

    sometimes i get days when sites just don't load.

    Posted 4 years ago #
  3. Jamie,

    Thanks a lot for checking it out. Are you located in the US? I have a feeling that loading the site from India (where I am) and the Middle East (I used to live in the UAE/Dubai), takes way too long. I don't know if there is anything I can do it to fix it.

    Honestly, from India and from the UAE, my site can take close to a minute to fully load up.

    Thanks again!

    Anyone else has any thoughts?

    Sri

    Posted 4 years ago #
  4. Jamie Mitchell
    Member

    no i'm in Oz

    fast internet here.

    Posted 4 years ago #
  5. So, it seems like only those in the Indian sub continent and the Middle East are the one's affected :( thanks again!

    Ran a "Full Page" test on Pingdom Tools and got the following:
    http://tools.pingdom.com/fpt/?url=www.srinair.com/&id=1862547

    The initial load time is like 10 seconds. Is this because I am using the index.php redirect for WordPress? I had installed WP in a sub-directory, but did not want my URL to look like "www.srinair.com/wpdirectory" when people visited it. So, followed directions found at http://codex.wordpress.org/Giving_WordPress_Its_Own_Directory to redirect www.srinair.com to "www.srinair.com/wpdirectory". Could this be the problem? Seems like it if you look at the test chart above.

    Don't know. Anyone?

    Thanks.
    Sri

    Posted 4 years ago #

RSS feed for this topic

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.