ThemeShaper Forums » Thematic

[closed]

is_home always returns FALSE in child theme functions.php

(2 posts)
  • Started 8 years ago by necati
  • Latest reply from almour
  • This topic is not resolved
  1. necati
    Member

    Issues about misbehavior of is_home inside a child theme's functions.php were brought up earlier:
    http://forums.themeshaper.com/topic/is_home-is_front_page-issues)
    http://forums.themeshaper.com/topic/query_posts-and-is_home-issues)
    http://forums.themeshaper.com/topic/functionsphp-making-my-blog-page-different-from-other-pages)

    Askers were advised to use other methods for front page but I think the issue is important. is_home just won't return TRUE inside my child theme's functions.php.

    I checked to see if it works within template files and also used it with Widget Logic -both worked. Also checked WP Options (Reading), the blog is set to use a list of blog posts as its homepage. I also did try wp_reset_query() before my conditional but that doesn't work either.

    UPDATE: I can't get is_page() to work either. Guess this is true with all conditionals?

    Could someone please check to see if they can reproduce this on their WP 3.1 + latest thematic?

    Thanks!

    Posted 8 years ago #
  2. almour
    Member

    I just made a new thread and I believe this could be the issue.

    http://forums.themeshaper.com/topic/please-tell-me-what-is-wrong-conditional-tag-sidebar-template

    Which one is to "blame" (love both WP and Thematic btw, I wouldn't be here if I don't), WP 3.1 or latest Thematic?

    Posted 8 years ago #

RSS feed for this topic

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.