ThemeShaper Forums » Thematic

[closed]

Lining up #header, #main, and #footer issues

(5 posts)
  • Started 10 years ago by bwirth
  • Latest reply from bwirth
  • This topic is not resolved

Tags:

  1. website is http://rainbowroundup.allianceitpro.com

    You can see what the website is supposed to look like at http://www.rainbowroundup.com. It's ugly, I know, but I didnt design it...just converting it. I can get everything to line up, as long as you dont resize the browser. Looking for a CSS expert to give me a little advice on how I should align things so that they stay aligned.

    Gracias

    Posted 10 years ago #
  2. After looking at the source and CSS, there's too much customization for me to give you specifics, I can't quite determine whats happening...not a criticism of your work, only of my eyes.

    First, some things I noticed that didn't seem "quite right".

    I saw a width of 1300px plus on the header div. This doesn't seem right, I assume it was done to try to rectify the situation. There's a couple of parent div's in there with odd widths.

    My first recommendation would be to remove these widths, at least initially, and stick to the layout from the base 2c-l-fixed.css you have running, just to give a baseline to work off of.

    If your containing div's such as #header and #main have a margin specified as
    margin:0 auto; they'll automatically center on the page, and as long as their widths are identical, or not specified, they should match up perfectly.

    Posted 10 years ago #
  3. thats what I thought too but it didnt work, ill try it again

    Posted 10 years ago #
  4. I've got them both at 720px width, and margin 0 auto but it doesnt line up. I know there's something in there, but i havent been able to find it.

    Posted 10 years ago #
  5. ah, ok, i found it.

    #blog-title a {
    background:url(JPEG/rr-pageheader.jpg) no-repeat top center;
    display:block;
    text-indent:-9000px;
    width: 720px;
    height: 224px;
    }

    that was how i added the header image per an earlier post, but the width was set to 900px, thats what was jacking it up.

    Thanks for the help!

    Posted 10 years ago #

RSS feed for this topic

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.