ThemeShaper Forums » Thematic

[closed]

Newbie Thematic Feature Site Frustration - please help

(8 posts)
  • Started 9 years ago by jaus101
  • Latest reply from RobotSex
  • This topic is resolved
  1. jaus101
    Member

    Hi,

    I'm trying to install the Thematic Feature Site, but am probably retarded in trying...

    Essentially, it's not showing up like in the demo, only like the normal thematic base site.

    I looked on the forum, and there was an exact same post - the answer by Chris:

    Hi,

    you need to create two empty new pages:

    The first one will be 'Home' .. switch the template to Frontpage.
    The second one will be 'Blog' .. no need to change the template here.

    Go to WP-ADMIN / Settings / Reading:

    Switch 'Front page displays' to 'A static page'.

    Frontpage drop down .. select 'Home'.

    Posts page .. select 'Blog'.

    Chris

    But due to my unfamiliarity with WP/PHP etc, I'm still clueless.

    What does Chris mean when he says 'switch the template to Frontpage' - which template? functions.php? or in the Page 'attribute' settings? I couldn't find a frontpage option in the 'attribute' settings.

    I created two new pages (Wordpress admin/pages/add new), and changed the WP Admin/reader settings - but I can't find this 'frontpage' option anywhere.

    And for the following blurb, from Ian's site, regarding how to make the feature function work:

    /*
    Highlight your most important projects with a series of files (2 to start with) named feature-front-x.php.
    Where x is a number. Then, these files are randomly included on the front page. It’s pretty simple stuff.

    The important bit is the mt_rand(1,2). Right now it’s randomly including 1 of 2 files.
    If you had 15 files you’d need to have mt_rand(1,15) in there.
    */
    $rand = mt_rand(1, 2);

    What does he mean when he says 'highlight your most important projects' - does he mean categories? Posts? Something else?

    Can you please explain this in layman's terms for me?

    Also, my sidebar isn't showing up at all in either of the thematic sites - how can I fix this?

    Sorry if I seem frustrated, I just really want this to work :(

    Cheers,

    Jaus

    Posted 9 years ago #
  2. Hi,

    a) The template thing: 'Edit Page' displays a block 'Attributes' on the right sidebar. There you find 'Template' and the mentioned drop-down-list.

    b) Highlight means that you create php files. Each one contains the data for one of your projects.

    c) Widgets: Have you assigned any widgets to the sidebars .. wp-admin / Appearance / Widgets ??

    Think you should read a couple of tutorials 'bout WordPress and PHP.

    Chris

    Posted 9 years ago #
  3. jaus101
    Member

    Hi Chris,

    Thanks for replying :)

    I tried to look in the specified area for the 'template' option, and it wasn't there - Edit Page/Attributes (on the right), and no option to do this.... the only options that existed was 'Parent Category' and 'Order' - any reasons why this could be?

    b) I'll read up on PHP/Wordpress

    c) Figured this out, thanks!

    Thanks for all your help, I appreciate it.

    Posted 9 years ago #
  4. jaus101
    Member

    Hi Chris,

    I'm thinking that Wordpress isn't registering my front-page.php file, because I've looked and it's sitting with the rest of the files, but is not coming up as an option in Edit Page/Attribute.

    What's a way around this?

    Cheers,

    Jaus

    Posted 9 years ago #
  5. Hi Jaus,

    this is a known WordPress bug. Switch to one of the default themes and then switch back to Thematic Feature Site. This should help.

    Chris

    Posted 9 years ago #
  6. jaus101
    Member

    Hi Chris,

    That worked!

    Thanks alot! Now I'll get to styling it!

    Cheers,

    Jaus

    Posted 9 years ago #
  7. RobotSex
    Member

    I don't really know where to post this but it's happened twice on me now.

    I'm getting this error

    Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/ntundee0/public_html/sitename/wp-content/themes/thematicfeaturesite/functions.php:92) in /home/ntundee0/public_html/sitename/wp-includes/pluggable.php on line 890

    All I did was edit the functions.php and then the feature-front-1.php with some HTML <<< I have a feeling doing this is what funked it up. I reverted back to the original file.

    However, I want to add a video in the featured section for the home page. I am just wondering what's the best way to go about this?

    Posted 8 years ago #
  8. RobotSex
    Member

    Actually scratch what I just said. I'm still getting that error when trying to create a blog post or even save changes in a page.

    what do ya do?

    Posted 8 years ago #

RSS feed for this topic

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.