ThemeShaper Forums » Thematic

WP e-Commerce Plugin not working

(25 posts)
  • Started 11 years ago by EricH
  • Latest reply from dannydamnboy
  • This topic is resolved
  1. I hope this hasn't been covered, I looked around and didn't find anything.

    I've got a fresh install of 2.7, Thematic and a child theme running on my localhost. Everything is working great in the back end of wordpress, but the WP e-Commerce pages aren't showing up in the Thematic Theme. It works fine if I switch the theme. Has anyone else run into this problem? Any suggestions would be great.
    Thanks in advance.

    Posted 11 years ago #
  2. I checked with the WP e-Commerce guys and they hadn't noticed this. And they're running Thematic on their own site.

    Anyone else know what's causing this?

    Posted 11 years ago #
  3. I took a look at there code, and it looks like they havn't upgraded in awhile. VERSION: 0.6.4

    Posted 11 years ago #
  4. Hmmm... when i edit the Product Page manually in the Wordpress-Editor like this ...

    [wpsc_category=1,full]
    [wpsc_category=2,full]

    it seems to work.

    Posted 11 years ago #
  5. Ok, i did the final investigation....

    if i removed the following in the Standard Thematic header.php, the Plugin works ...

    <?php if (is_single() || is_page() ) : if ( have_posts() ) : while ( have_posts() ) : the_post(); ?>
    <meta name="description" content="<?php the_excerpt_rss(); ?>" />
    <?php endwhile; endif; elseif(is_home()) : ?>
    <meta name="description" content="<?php bloginfo('description'); ?>" />
    <?php endif; ?>

    Ian ... it's your turn

    Posted 11 years ago #
  6. OK. That's weird.

    Posted 11 years ago #
  7. I've sent this off to the WP-eCommerce folks to see if they have any idea why this would be causing an issue.

    Posted 11 years ago #
  8. Ok, i cant stop thinking of that :-)

    replace

    the_experpt_rss()
    with
    the_content_rss()

    it works ...

    Posted 11 years ago #
  9. Did a test with nothing removed and e-commerce v3.6.10 RC1 .. and I can see the products page including products .. or do I miss something?

    Posted 11 years ago #
  10. @anthrax Could you please try a SVN copy?!

    Posted 11 years ago #
  11. I have tried 3.6.10RC2 and it didn't work. Tomorrow i try with the RC1 ...
    @Chris: Did you modified the Products-Page manually?

    Posted 11 years ago #
  12. Not at all .. but I'm running one of the latest SVN copies of Thematic on my test machine.

    Posted 11 years ago #
  13. Where can I get the latest SVN copyies?

    Posted 11 years ago #
  14. http://code.google.com/p/thematic/

    If you're using a mac with Leopard you can just type the following into Terminal:

    svn checkout http://thematic.googlecode.com/svn/trunk/ thematic-read-only

    Posted 11 years ago #
  15. @Chris:

    with the lates SVN the Plugin works, cause the lines that i delete in the header.php of the official Thematic download are no longer in the header.php of the new SVN.

    Posted 11 years ago #
  16. @Anthrax:

    I exchanged these functions against protected ones. Too many plugins are connecting to the_content, the_excerpt and the excerpt_rss causing weird problems if you're using these functions for generating the meta-tag "description".

    Cheers,

    Chris

    Posted 11 years ago #
  17. The latest SVN version is working great with the plugin. Thanks everyone!

    Posted 11 years ago #
  18. That's good … but I wonder why?

    Posted 11 years ago #
  19. @Ian: Will roll back my source to see what's going on in the meta tag "description"

    Posted 11 years ago #
  20. Ok .. here's the code generated with 0.8.1:

    <meta name="description" content="
    Please choose a Product GroupExample category

    " />

    Posted 11 years ago #
  21. .. and here's the one generated with Revision >= 287:

    <meta name="description" content="[productspage]" />

    Unfortunately the code I posted before doesn't display all the TABs, empty lines and so on.

    Using a Revision >= 287 ensures that the Product Page will be displayed properly.

    Starting with Revision 287 I rebuilt the_excerpt(), the_excerpt_rss() and wp_trim_excerpt() to have an own set of protected functions to create a proper output for the meta tag description.

    Posted 11 years ago #
  22. Hey I've been working with instinct on this issue today, can definitely say replacing the the_experpt_rss()
    with
    the_content_rss()

    works on the latest version of wp-e-commerce and wordpress 2.7.1,,,unfortunately it does not produce a good meta description -->[productpage], will try the subversion copy and confirm that it fixes the bug. Thank you for the fix!

    Posted 11 years ago #
  23. shayne1012
    Member

    ok so I'm running Mimbo. I took out:

    <?php if (is_single() || is_page() ) : if ( have_posts() ) : while ( have_posts() ) : the_post(); ?>
    <meta name="description" content="<?php the_excerpt_rss(); ?>" />
    <?php endwhile; endif; elseif(is_home()) : ?>
    <meta name="description" content="<?php bloginfo('description'); ?>" />
    <?php endif; ?>

    It works now!!

    But I read that it now makes for bad meta data. How can I use this template with this removed, make e-commerce work and still get good meta data?

    Thanks in advance:)

    Posted 11 years ago #
  24. Install one of these SEO packs: All-In-One-Seo, Platinum-Seo-Pack or WP-SEO. And configure the page to get some nice meta data.

    Cheers,

    Chris

    Posted 11 years ago #
  25. Platinum-Seo-Pack is reccommended!

    Posted 11 years ago #

RSS feed for this topic

Reply

You must log in to post.